Webshop oldalsó gombNewsletter oldalsó gomb

Scarificator Ecolaz

Se utilizeaza, din ce in ce mai mult, pentru eliminarea hardpanului rezultat in urma lucrarilor in conditii meteorologice neprielnice la araturi si discuiri. Utilajul de scarificat a fost botezat Ecolaz.

Cu acest produs, societatea Framest, a completat familia de scarificatoare, bine cunoscute si apreciate de agricultori. Acest tip de scarificator este proiectat pentru tractoare cu o putere nominala mica intre 90-150 CP.

Scarificatorul denumit Ecolaz, echipat cu 3 sau 7 ancore, inglobeaza toate punctele forte ale scarificatoarelor fabricate de Framest:

  • datorita profilului ancorei drepte nu rascoleste miristea, astfel nu usuca suprafata solului;
  • tavalugul cu bare, din spatele utilajului, inchide urmele lasate de ancore, astfel impiedica evaporarea totala a apei din sol;
  • ancorele sunt proiectate cu sistem de siguranta de tip bolt de forfecare;
  • ancore cu elemente de uzura maxima, cum sunt cutitele de taiere tip dalta si aripioarele, care sunt schimbabile.

Dupa cum se stie, in agricultura moderna intretinerea holdelor si mentinerea calitatii de fertilitate a acestora nu se pot concepe fara activitatea de scarificare. Prin aceasta operatiune se realizeaza aerarea solului si indepartarea hardpanului, fara rascolirea intregii suprafete de sol. Astfel se poate retine umiditatea solului, corespunzatoare dezvoltarii si cresterii plantelor.

Scarificarea se efectueaza in urmatoarele conditii de sol:

  • in cazul formarii hardpanului din cauza discuirii solului, in mod repetat, la adancimi mici, ani la rand;
  • in cazul formarii hardpanului din cauza efectuarii araturilor la adancimi constante, mai multi ani;
  • dupa baltirea apei pe terenuri agricole timp indelungat;
  • dupa udarea solului in mod intensiv;
  • dupa culturi succesive (duble) in scopul reimprospatarii, aerisirii solului

In scopul evitarii trecerilor multiple cu utilaje agricole grele si implicit a tasarii repetate a solului, se apeleaza in agricultura moderna la utilaje care la o singura trecere executa mai multe lucrari de importanta majora, cu privire la pregatirea solului in vederea semanarii. Aceste utilaje reclama atentie sporita in exploatare, cunostinte temeinice de exploatare - operare si nu in ultimul rand calificare inalta si polivalenta a mecanizatorilor. In schimb, aceste utilaje combinate asigura economii insemnate cu privire la cheltuielile care apar cu pregatirea solului in vederea semanarii. De asemenea, asigura o productivitate sporita.


Înapoi