Webshop oldalsó gombNewsletter oldalsó gomb

Cultivator Reptill

Acest cultivator a fost botezat Reptill si a trecut cu brio testele efectuate cu el in mai multe locatii si pe mai multe tipuri de sol. Are menirea de a umple golul existent intre randurile utilajelor de lucrat solul cu treceri reduse, minime.

De regula, in cazul lucrarilor agricole de pregatire a solului in vederea semanarii, necesarul de forta de tractiune a utilajului care efectueaza mai multe operatii la o singura trecere depaseste 240 CP.

Cultivatorul Reptill este un utilaj de prelucrat solul care necesita intre 160 – 220 CP, executa o scarificare usoara la o adancime de 150 – 300 mm, ancorele sunt dotate dupa necesitati cu trei tipuri de organe active.

Foarte important de mentionat este faptul ca datorita unghiului mic de atac al organelor active de pe ancorele scarificatorului, bulgarii mari de pamant nu sunt adusi la suprafata.

Cele doua baterii de discuri cu talere profilate ondulate efectueaza o maruntire buna a solului, necesita o putere de tractiune redusa, inchide cu succes cararea lasata de ancorele scarificatorului, astfel se reduce evaporarea apei din sol.

Operatiunea finala pe care o realizeaza Reptill-ul este tavalugirea solului. Tavalugul este de tip VT si asigura tasarea usoara a solului pentru evitarea pierderilor de apa. Realizeaza reintroducerea in sol a bolovanilor nesfaramati, care prin capilaritate, la prima ploaie, se vor sfarama datorita existentei microfisurilor de pe suprafata lor.
Ca urmare, putem concluziona ca Reptill-ul este utilajul ideal pentru pregatirea parcelelor in vederea semanarii, chiar si in urma araturii, reusind pregatirea terenului dupa cerinte agro-zootehnice foarte exigente.

Date tehnice

RT 3000

RT 3500

Latime de lucru (m)

3

3,5

Numar ancore (buc.)

7

9

Diametrul discurilor ondulate (mm)

480

480

Adancimea de lucru maxima (mm)

350

350

Greutate (kg)

2300

2300

Înapoi