Webshop oldalsó gombNewsletter oldalsó gomb

Berko

Masina de recoltat porumb si stiuleti

Societatea Berko  din Serbia şi-a început activitatea în anul 1987. În decursul celor 22 ani de activitate s-au fabricat mai mult de 1500 utilaje de diferite tipuri destinate agriculturii.

Read More

În anul 1999, la 12 de ani de la înfiinţare, conducerea societăţii a hotărât fabricarea maşinii de recoltat porumb. S-a dovedit a fi o hotărâre înţeleaptă şi profitabilă deoarece azi 80% din producţia anuală o constituie acest utilajul de recoltat porumb ştiuleţi.

Momentan societatea produce 2 modele de Berko tractate:

 • · pe un rând
 • · pe două rânduri, un model relativ nou

Din anul 1999 până în prezent s-au vândut peste 1200 de maşini de recoltat porumb.

Berko este o maşină de recoltat porumb, proiectată de experţii societăţii în colaborare cu profesorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Novi Sad şi utilizatorii de maşini de recoltat porumb ştiuleţi.

Astfel, la Berko sunt eliminate în mare parte neajunsurile întâlnite la alte mărci asemănătoare. Componentele utilajului sunt fabricate la standarde ridicate, obţinând astfel o fiabilitate ridicată.

Construcţia maşinii Berko cuprinde următoarele elemente: şasiu sudat, tocător de plante vertical cu cuţite rotative, sistem de depănuşare lat (transportor cu melc de la sistemul de depănuşat până la elevator), buncăr de depozitare cu mare capacitate, bară de tracţiune.

Sistemul de tocare este orizontal, alcătuit din două reductoare acţionate de transmisii prin lanţ, cu turaţia de 2500 rotaţii/minut şi sunt dotate cu cuţite cu tăiş dublu (se pot refolosi schimbând poziţia lor). Înălţimea minimă de tăiere a plantelor este de 12 cm.

Sistemul de depănuşare cuprinde:

 • · valţuri în formă de stea, din care o treime sunt din cauciuc cu inserţie de pânză şi două treimi din cauciuc profilat
 • · 6 bucăţi de cauciuc cu posibilitatea reglării în funcţie de uzura acestora.

Utilajul lucrează în condiţii corespunzătoare cu o viteză de 6 km/h. Punerea în funcţiune a utilajului se realizează de la priza de putere a tractorului cu ajutorul axului cardanic, turaţia necesară este de 540 rotaţii/minut.

Toate elementele în rotaţie se pot echipa cu sistem de inversare. În cazul intrării în sistemul de alimentare a unui corp străin, clichetul protejează utilajul, intrând în mersul în gol.

Date tehnice:

Nr. crt.

Caracteristici tehnice

1 rând

2 rânduri

1

Putere necesară (kW)

18

30

2

Capacitate buncăr (m3)

2,2

3,8

3

Înălţimea de descărcare (m)

2,50

2,75

4

Ecartament (m)

2,1

2,1 - 2,8

5

Capacitate de lucru (ha/h)

0,3 - 0,5

0,6 - 0,9

6

Lungime (m)

4,50

5,70

7

Lăţime (m)

2,50

2,94

8

Înălţime (m)

2,60

2,85

9

Greutate (kg)

1420

2120

Echipamentul opţional:

 • sistem de autocurăţare

Avantaje:

 • · greutatea maşinii este cu 20-40 % mai mică faţă de alte mărci;
 • · necesita cu 20-30% mai puţină putere de acţionare;
 • · buncăr încăpător, cu descărcare hidraulică;
 • · productivitate ridicată
 • · maşina de recoltat este mult simplificată, prin urmare necesită mai puţine piese de schimb şi are o întreţinere uşoară;
 • · ecartamentul este reglabil (ambele roţi pot calcă pe rândurile culese sau printre rânduri);
 • · în urma utilizării sistemului de tocare orizontală rezultă o performanţă mult mai mare, puterea necesară acţionării este mai redusă;
 • · principalul avantaj al maşinii este că se poate dota şi livra cu inversor, care are rolul de a schimba sensul de rotaţie a axului de acţionare. Acţionarea se poate face din cabina tractorului, deci o intervenţie rapidă, fără riscul accidentării mecanizatorului.
Înapoi