Webshop oldalsó gombNewsletter oldalsó gomb

NARDI
Headere pentru floarea-soarelui NARDI  SUNSTORM
 
MODELE:

SFH600     - latime de lucru:      6m – greutate: 1.690 kg

SFH740     - latime de lucru:   7,4m – greutate: 2.300 kg

SFH940     - latime de lucru:   9,4m – greutate: 2.790 kg

SFH1200   - latime de lucru:11,65m – greutate: 3.720 kg

  

SUNSTORM este un sistem de recoltare fara randuri. Latimea de recoltare este determinata de doar de latimea headerului. SUNSTORM dispune de un sistem usor si profesional care permite recoltarea florii soarelui  indiferent de distantele dintre randuri. (45 – 60 – 70 – 75 – 80 – 90...). Modelul de combina poate fi stabilit cu doar cateva zile inainte de productie fiindca SUNSTORM este proiectat sa fie usor adaptat pe toate combinele.

SUNSTORM este fabricat in Italia 100% cu componente de inalta calitate, motiv pentru care aceste headere au o garantie de 3 ani.

 

Caracteristici generale:

 Tambur & Melc – Tamburul (rabatorul) este acoperit de un scut si colecteaza capetele taiate ale florii-soarelui, dirijandu-le spre melc. Diametrul mare al melcului garanteaza fluxul omogen al produsului spre combina.

Site metalice - Sitele care acopera tamburul garanteaza protectia operatorului si evita pierderilor de produs.

Divizorii - Conduc tulpinele direct la cutite si in acelasi timp colecteaza samanta cazuta (datorita constructiei ca o cutie deschisa).

Scutul - Ajuta capetele de floarea-soarelui sa ajunga la cutite in pozitia corecta pentru a fi taiate. Ajuta de asemenea la protectia tamburului si evitarea pierderilor.

Componentele principale - Cutia de viteze si cardanul sunt in baie de ulei. Partile laterale sunt inaltate pentru a evita pierderile.

Distanta dintre tambur si melc este mica datorita diametrului mare a melcului. Aceasta este foarte important pentru a garanta fluxul mare al produsului.

 

Cum lucreaza ?

 

  1. Divizorii penetreaza randurile ca si un  pieptene si dirijeaza usor tulpinile catre cutite. Distanta intre randuri nu este importanta. Eventualele seminte care cad sunt colectate in divizori care au o forma de cutie deschisa.
  2. Scutul – 1. Pune floarea in pozitia buna de taiere. 2. Evita ca tamburul sa loveasca direct floarea. Pozitia poate fi ajustata manual sau hidraulic pentru a se putea lucra cu plante de talie mai mica sau mai mare.
  3. Cutitele -  sunt mai mari decat cutitele standard pentru a taia perfect tulpina dintr-o singura miscare iar turatia lor este redusa la 700 rpm/min pentru a produce  mai putine vibratii (care ar putea cauza scuturarea plantelor deci ar produce pierderi)
  4. Tamburul (rabatorul) - are un design in Y si 3  lame dintate rezultand: 1. Mai putine rotatii, fara vibratii si o productivitate buna. 2. O curgere omogena a recoltei la melc. 3. Fara a dauna florii si semintelor.
  5. Site metalice – pentru a evita expulzarea materialului si totodata pentru a oferi mai multa protectie operatorului.
  6. Melcul - are undiameru mai mare pentru a avea un flux omogen al produsului catre combina. Distanta dintre tambur si melc este foarte mica pentru ca nici o floare sa nu ramana la mijloc.

 

Echipamente optionale:

B – Scut: cu reglare hidraulica cu doi cilindri

G - Ax cu degete: se roteste sub cutite pentru a le curati si pentru a evita tulpinele care sunt impinse spre interior.

D – Tocator: este un cadru aditional pozitionat sub partea din spate a headerului. Poate fi ridicat sau coborat hidraulic ( 80 cm) si acopera toata latimea headerului.

  

Avantaje:

-pret bun

-viata lunga & putina intretinere

-recoltare profesionala la viteze de pana la 15 km/h cu minimum de pierderi

-rezultate bune la taiere + numai capetele de floarea soarelui sunt recoltate, cu minim de tulpini

-seminte curate in buncar

-flux bun de cultura pentru alimentarea melcului

-nu exista blocaj intre partea inferioara a headerului si cutitele de taiere

-solid si puternic dar cu design cu greutate usoara

-headere cu latime mare pentru combine de putere mica: SF 1270 pentru 250 CP

-fiabile si usor de exploatat, avand doar cateva parti componente in miscare – in varianta standard fara componente hidarulice si electrice

-adaptare pentru orice tip de combina

-poate fi vopsit in culoarea dorita de client.

-garantie: 3 ani.

 

Înapoi