Webshop oldalsó gombNewsletter oldalsó gomb

Krone EasyCut

Krone EasyCut

 

 

Cositorile cu disc KRONE EasyCut functioneaza extrem de bine în întreaga lume, cu rezultate perfecte. Aceste cositori constituie cea mai bună tehnologie de cosire. Acestea prezintă inovaţii originale şi exemplare KRONE inclusiv lamele cu schimbare rapidă, bară port-degete sudată şi suspensie DuoGrip – centru de greutate.

Sistemul SafeCut pe cositoarele EasyCut oferă o protecţie maximă a barei port-degete

Lame standard cu schimbare rapidă

Bara port-degete sudată, în formă de pană

Roţi dinţate cilindrice masive pentru eficienţă optimă a transmisiei

EasyCutDuoGrip – sistem de suspensie a centrului de greutate cu comandă a capului dublu de prindere

Sistem de schimbare rapidă a cuţitelor în dotare de serie

EasyCutDuoGrip suspendă cositoarea în centrul său de greutate şi o ghidează pe două braţe pentru a menţine o presiune constantă asupra terenului pe întreaga lăţime de lucru.

Sistemul de protecţie al discului SafeCut este o specificaţie standard pe cositorile EasyCut: când discul loveşte un obstacol, bolţul arcului se rupe iar discul se ridică pe arborele de comandă filetat şi se retrage din drumul discurilor învecinate care continuă să se rotească fără nici o avarie.

Sateliţii sunt patentati KRONE, acesta s-a dovedit a fi un concept bun pe plan internaţional încă din anul 1989. Roţile dinţate cilindrice masive cu până la 66 de dinţi asigura o angrenare pozitivă şi o transmisie eficientă a puterii până la ultimul disc. Roţile cu diametru mare se rotesc cu o viteză redusă, cu mai mulţi dinţi care angrenează roţile învecinate pentru o funcţionare cu zgomot redus, eficienţă absolută şi longevitate maximă. Roţile auxiliare acţionează fiecare câte un disc şi prin urmare sunt expuse numai unei încărcături minime. Discurile sunt aranjate într-o poziţie foarte avansată, ceea ce asigură suprapunerea generoasă a lamelor pentru a produce tăieturi perfecte.

 

Presiune de apăsare optimă prin arcuri reglabile cu reacţie rapidă

Sistem opţional de reglare hidraulică a presiunii de apăsare în lucru

Rotor cu diametru mare al maşinii cu dinţi pivotanţi din oţel tip V

Transmisie cu două turaţii la sistemul de condiţionare CV: 600 şi 900 rot/min

Transport cu utilajul rabatat în spatele tractorului: compact, distribuirea optimă a greutăţii şi vizibilitate maximă

Pentru calitate este nevoie de o cosire curată. O importanţă din ce în ce mai importantă o are şi sistemul de prindere pe lângă bara de tăiere. Cu sistemul KRONE DuoGrip cositoarea nu este doar suspendată în centrul ei de greutate, ci este şi condusă de tije pe lateral. Astfel se realizează o forţă de apăsare uniformă pe toată lăţimea şi o tăiere uniformă.

Cosire fără dungi:

La rotirea în pereche a discurilor de tăiere este nevoie de o suprapunere optimă pentru a realiza o cosire uniformă. Astfel la discurile de tăiere ce se rotesc spre exterior suprapunerea este mai mare pentru a realiza o cosire uniformă în material tânăr. Distanta mai mare dintre discurile de tăiere cu sensul de rotaţie spre spate permite trecerea unui flux mai mare de material.

Comanda hidraulică din tractor:

Reglarea hidraulică opţională a tensiunii arcurilor reprezintă un confort sporit. Astfel se poate realiza modificare presiunii de lucru în mers. Pentru deconectarea de la tractor detensionarea arcurilor se realizeaza din tractor.

Lucrare completă:

Dinţii în forma de V a sistemului de condiţionare, întăriţi, lucrează intensiv şi extrem de eficient. La coliziuni cu corpuri străine dinţii se retrag spre spate şi evită obstacolul. Cursa limitată spre faţă a dinţilor creşte durata de viaţă a bolţurilor.

EasyCut – Cositoare cu disc tractată

Cositorile cu disc , tractate răspund unor numeroase categorii de cerinţe şi aplicaţii în funcţie de ţară, regiune sau tip de operare. Gama noastră largă de versiuni de cositoare oferă clienţilor noştri posibilitatea de a alege maşina care se potriveşte cel mai bine nevoilor acestora. Acestea includ şi sistemul de condiţionare cu dinţi de oţel V cu capotă cu distribuţie largă, cilindri CRi, transportor cu fuzionare transversală şi comandă hidraulică a plăcii de întors palele de fân.

Combinând cele trei treceri într-una singură, modelele tractate ­EasyCut 3200 CV, 3200 CRi şi 3210 CV taie, condiționează şi aşează în brazde recolta într-o singură operaţie, datorita transportorului cu bandă transversală acţionat ­hidraulic. Aceste modele economisesc timpul dumneavoastră, cresc eficienţa, reduc numărul de treceri şi riscul de compactare a solului şi produc nutreţ curat.

Tratare pe întreaga lăţime. Cilindrii CRi pe întreaga lăţime asigură o condiționare uniformă pe toată lăţimea de lucru. Mulţumită unui sistem de reglare continuă, operatorul poate adapta uşor distanța cilindrilor şi presiunea în funcţie de productivitatea curentă a recoltei şi în funcţie de varietate. Stratul de poliuretan oferă o rezistenţă crescută la abraziune şi uzură.

Cositori triple EasyCut

Cositori de cea mai înaltă tehnică: dedicat pentru a creşte eficienţa din toate punctele de vedere, KRONE oferă tehnologii avansate cositorilor pentru a permite utilizatorilor să opereze la lăţimi de lucru de până la 10,10 metri. Cositorile nu oferă doar o tractare uşoară, suprafeţe mari, ci şi o funcţionalitate superioară şi tăieri perfecte.

Toate cositorile triple oferă o înălţime de transport mai mică de 4m

Telescopice: Combinând cositorile laterale cu cositoarea frontală de 3,16 m, EasyCut B 890 si 970 permite alegerea a trei poziţii diferite pentru a asigura suprapunerea necesară şi varierea lăţimii de lucru în trei poziții. Lățimile de lucru pot fi variate.