Webshop oldalsó gombNewsletter oldalsó gomb

Folia de balotat

Costuri minime, economic

si eficient

 

Read More

 

+10% folie pe rola

Mai multi baloti / rola!

• mai subtire, intr-o prezentare speciala

• conditii de consum, exploatare neschimbate

pretensionare pana la 70%

 

 

 

-alte avantaje

• mai puţin deseu

• timp de stationare redus

•dimensiuni de 750*1650 şi 500*2000, culoare alb

 

 

 

 

 


Ce este biocombustibilul?

Combustibilul bioorganic - biocombustibilul – reprezinta in general, orice material de origine naturala care poate fi folosit ca sursa de energie. Forma cea mai simpla de biocombustibil este lemnul. Alti biocombustibili comuni sunt fabricati din porumb, trestie de zahar, soia, alge, uleiuri vegetale, si chiar din resturile animale dintr-un grajd.

Diferiti biocarburanti prezinta avantaje si dezavantaje, insa au si argumente generale pentru si impotriva acestui tip de resursa de energie regenerabila, aplicabile la toate tipurile de biocombustibili si biodiesel.

Avantaje

Sustinatorii biocombustibilului subliniaza in mod frecvent avantajele acestei alternative de baza, cum ar fi:

Costul: odata ce tehnologia este disponibila la scara larga, biocombustibilul poate fi mult mai putin costisitor decat benzina si alti combustibili fosili, mai ales ca cererea mondiala de petrol creste, prin urmare, pretul litrului de benzina, poate atinge cote maxime.

Materiale: intrucat uleiul este o resursa limitata, care vine de la materialele specifice, biocarburantii pot fi fabricati dintr-o gama larga de materiale, inclusiv a deseurilor vegetale, resturi animale din grajd, si a produselor inrudite, ceea ce face un pas eficient in reciclare.

Siguranta: prin reducerea dependentei de alte surse de combustibil straine, tarile pot proteja integritatea resurselor energetic.

Stimularea economica: de vreme ce biocombustibilii sunt fabricati la nivel local, uzinele de fabricare a biocarburantilor pot crea noi locuri de munca prin angajarea a sute sau mii de muncitori. Productia de biocombustibili va creste, de asemenea, cererea pentru culturile adecvate de biocarburanti si va furniza stimulare economica a industriei agriculturii.

Biodegradabilitate: biocarburantii sunt usor biodegradabili si mult mai usor de manevrat decat combustibilii traditionali, ceea ce face scurgerile mai putin periculoase si mai putin costisitoare

Scaderea emisiilor de carbon: cand biocombustibilii sunt arsi, acestia produc CO2 si toxine intr-o cantitate semnificativ redusa, facandu-le o alternativa mai sigura pentru pastrarea calitatii atmosferice, alaturi de micsorarea gradului de poluare al aerului.

Dezavantaje

Energia produsa: biocarburantii au o putere mai scazuta decat combustibilii traditionali si, prin urmare, necesita o cantitate mai mare de consum, cu scopul de a produce acelasi nivel de energie.

Emisiile de carbon mari in cadrul productiei: mai multe studii au fost efectuate pentru a analiza amprenta de carbon a biocombustibililor. Rezultatele arata ca, in timp ce ele pot fi mai curate la ardere, exista indicii conform carora procesul puternic  de productie - inclusiv mecanismele necesare pentru a cultiva culturile si plantele necesare pentru a produce combustibil – emana emisii solide de carbon.

Cost ridicat: rafinarea  biocarburantilor catre rezultate mai eficiente si construirea unor instalatii de productie potrivite pentru cresterea cantitatilor de biocombustibil  necesita o investitie initiala mare.

Utilizarea apei: cantitati masive de apa sunt necesare pentru irigarea corespunzatoare a culturilor biocombustibililor, precum si pentru fabricarea de combustibil, care ar putea tulpina resursele locale si regionale de apa.

Disponibilitate: Biocarburantii nu sunt disponibili la scara larga pentru achizitionare iar cele mai multe vehicule nu sunt echipate pentru a rula pe  biocombustibil. Disponibilitatea limitata reduce necesitatea de biocombustibilil ca sursa alternativa de energie.

Biocarburantii sunt o resursa alternativa fiabila de energie, insa este necesara mai multa dezvoltare si cercetare pentru a depasi avantajele si dezavantajele biocombustibililor si de a le face potrivite pentru utilizarea la scara larga.

In cazul in care tehnologia este disponibila, multe dintre dezavantaje vor fi limitate iar consumatori vor putea incepe sa se bucure de toate beneficiile durabile ale sursei de energie regenerabila.

Incercarile experimentale efectuate (comparativ cu motorina si cu biocombustibil – obtinut prin reactia de transesterificare a uleiului vegetal de rapita) pe un motor Diesel indigen, au scos in evidenta buna functionare a motorului cu acest combustibil, fara ca motorul să fi suferit modificari constructive.

Analiza influentei utilizarii biocombustibilului asupra starii tehnice a motorului (dupa 750 de ore de functionare) scot in evidenta faptul ca acest combustibil nu afecteaza starea tehnica a mecanismului motor.

Înapoi