Webshop oldalsó gombNewsletter oldalsó gomb

TUME NOVA COMBI

TUME NOVA COMBI

          In cele ce urmeza va propunem o solutie tehnologica de actualitate pentru insamantare care imbina optim cerintele agronomice cu avantajele economice.

          Tume Nova Combi este o semanatoare universala pentru insamantat si fertilizare pentru toate metodele de cultivare a solului, de la semanarea direct in miriste pana la sol pregatit prin aratura minima, traditionala sau prin grapare.

          Nova Combi foloseste sistemul Tume de mecanism canelat de avans cu role pentru cosuri de ingrasaminte si seminte, cunoscute pentru acuratetea lor exacta si viata indelungata. Mecanismul de antrenare foloseste roata de antrenare montata pe partea stanga a utilajului, asigurand o putere de tractiune uniforma. Adancimea de semanare nu va fi afectata, fie ca buncarul este plin sau gol. Nova Combi este prevazuta cu echipament de testare a calibrarii semintelor, iar testarea estea cea mai usoara si cea mai rapida in acest moment pe piata.

          Suportul osiei montate cu roti foloseste sistemul hidraulic brevetat pentru compensarea distributiei, care nu garanteaza numai stabilitatea in ceea ce priveste nivelul terenului chiar si la terenurile inclinate ci si mentine utilajul in pozitie orizontala pe terenuri denivelate.

          Toate componentele sunt rotative. Cele doua discuri de brazdar au diametre diferite si se rotesc pe axe diferite, ceea ce face ca discurile sa ramana curate.

          Ingrasamantul se distribuie in sol sub nivelul la care se distribuie samanta, asigurand o valorificare mai buna a substantei active si reducerea daunelor provocate prin arderea semintelor.

          Brazda de semanare nu este mai lata decat este necesar datorita profilului exterior convex al discului, solul nu este mutat pe lateral asa cum s-ar intampla cu discurile drepte.

          Discul, crestat şi profilat, prevazut cu dispozitiv pentru reglarea adancimii de taiere, pregateste solul pentru a acoperi semintele si ingrasamantul.  Perimetrul exterior al discului este zimtat si cu diametre usor diferite asigurand o rotatie excelenta, autocuratare si o patrundere mai usoara a solului. Datorita acestui fapt nu sunt necesari razuitori suplimentari pentru curatarea discurilor. Cele mai bune rezultate se obtin prin plasarea discului inaintea brazdarului si nu in spatele lui. Astfel, daca in sol exista pietre, discul ridica brazdarul inainte ca acesta sa loveasca piatra. Discul poate fi folosit si la presarea paielor si la precompresarea solului inainte de aratura.

          Rotile din fata pastreaza tot timpul aceeasi adancime de insamantare si nu isi schimba pozitia daca buncarul pentru seminte si ingrasaminte este plin sau gol. Placile de uretan dintre discuri mentin separarea dintre fertilizator si seminte si previn variatiile de adancime.

          Semanatoarea Nova Combi nu preseaza solul mai mult decat este necesar. Partile grele sunt totusi durabile si solide. Utilajul este foarte usor de manevrat pentru utilizator, dar si usor de intretinut. Un circuit este minimul necesar pentru sistemul hidraulic al tractorului.

          Semanatoarea Nova Combi poate fi utilizata impreuna cu cultivatorul modular Tume CultiPack. Cultivatorul Tume CultiPack poate fi folosit fie ca utilaj independent, fie impreuna cu brazdarele.

          La capatul terenului de arat si in timpul transportului pe sosea nu este nevoie sa se ridice utilajul. Prin urmare, greutatea pe axul din spate al tractorului nu creste. CultiPack poate fi ridicat cu tractorul in trei puncte. Discurile din spate sunt rotative.

          CultiPack este dotat cu carlig de tractiune pentru brazdare, a carui greutate maxima de tractiune este de 3 tone. Desi greutatea proprie a utilajului este mica, piesele de cultivare intra usor in sol datorita formei discului de cultivare. La nevoie, se pot pune greutati suplimentare de 3 tone pentru solurile dure dar recomandarea este sa nu se mareasca greutatea proprie a utilajului.

          Volumul total al buncarelor Nova Combi este 3000 l. Buncarele sunt impartite in doua compartimente care au un perete despartitor ajustabil. Umplerea, de exemplu din saci industriali, este usoara, usile de umplere sunt mari, unitatea dispunand si de copertine care se pot rula. Echipamentul de filtrare este dotare standard.  Latimea totala de 3 m permite transportarea usoara de pe un teren pe altul.

          Tuma Nova Combi poate fi echipata cu un monitor computerizat Agrocont sau AgrocontPlus. Monitorul Agrocont prezinta functii de control la osie/stabilizare nivel, operatia de marcaj, masurare zona, si (daca se doreste) asa numita semiridicare. Noile caracteristici includ un reglator usor de folosit al presiunii discurilor pentru Nova Combi. Monitorul AgrocontPlus are aceleasi caracteristici, plus o telecomanda electronica pentru controlul fertilizarii.

          Semanatoarea Tume Nova Combi este folosita cu rezultate foarte bune in Finlanda, Germania, Norvegia si Suedia, precum si in Ungaria, Bulgaria şi Romania. Statiunile de cercetare-dezvoltare in agricultura SCDA Draganesti Vlasca si INCDA Fuldulea exploateaza semanatorile Tume Novi Combi atat in scop de cercetare cat si pentru productie agricola. Studiile efectutate in cultivarea graului de INCDA Fundulea in perioada 2008 – 2010 demonstreaza versatilitatea si calitatile semanatorii Tume Nova Combi in toate variantele tehnologice testate (insamantare directa, insamantare in aratura minima sau insamantare conventionala - aratura adanca si grapare). Semanatoarea Tume Nova Combi asigura semanarea precisa, uniformitatea rasaririi si economii de costuri in timp si bani.

          De peste o decada, semanatoarea Nova Combi  este prevazuta cu dispozitive de fertilizare pe randuri. Metoda, care a fost brevetata de catre Tume, se bazeaza pe crearea de randuri pentru fertilizare in acelasi timp cu cele de semanare. Acest lucru duce la o economisire semnificativa folosind o semanatoare Tume Nova Combi cu o latime de lucru de 3 m in combinatie cu o masina de erbicidat de 15 m rezulta intr-o reducere a costurilor de 3 – 5 %. De exemplu, daca norma de fertilizare este de 450 kg/ha iar suprafata totala de teren este de 100 hectare, dispozitivul de fertilizare pe randuri poate sa economiseasca mai mult de 1,500 kilograme de ingrasamant pe an. Fertilizarea pe randurile unde vor fi urme tehnologice devine inutila si e o povara pentru mediu.

          In conditiile crizei economice actuale va permiteti sa nu economisiti atatia bani?

AVANTAJELE NOVA COMBI

  • Productivitate mare
  • Adancime de semanare precisa si constanta
  • Usor de reglat si utilizat
  • Discuri cu sarcina intensa care nu se blocheaza
  • Buncare mari, latime de ransport redusa
  • Monitorizare computerizat
  • Economie de costuri